Lagbilde 2021

Varhaugs fotballherrer snudde dramatisk kamp

Tekst: Svein Ødergård

Etter 1 1/2 år med fravær av seriefotball på Iden, så var det endelig duket for kamp igjen. Ålgård sto på andre banehalvdel, og gikk inn til kampen med 1-0 seier i første runde. Det samme som hjemmelaget. Det skulle vise seg at dette skulle bli en jevn spilt kamp, der Ålgård spilte mye ball, og lå høyt. Dette medførte at duoen Thomas Moi og Pasifique Nahimana jr (Passi) fikk gode rom fremover. Varhaug ville og spille og en perfekt ball fra Rasmus Auestad i det 19.minutt nådde nevnte Passi på høyre side, som setter ballen sikker i mål. 4 minutt etter kom Moi fri på samme side, og skuddet ble i første omgang reddet av keeper, men returen satte Passi enkelt i mål. Ålgård svarte 5 min senere med et innlegg som Ålgård fikk tuklet bak Bård Kydland i Varhaugburet. Første omgang ebbet ut med ledelse 2-1 til Varhaug.

Dette resultatet var ikke Ålgård fornøyd med, og gikk ut i andre omgang med høyt press og godt spill. Dette ble belønnet med utligning 9 min ut i omgangen. Ca 10 min etterpå spilte Rolf Auestad fri Thomas Moi, han la inn fra høyreside. Ballen traff ingen spillere, men kontant i motsatt kryss, og vi var i ledelsen igjen. Det skulle derimot ikke vare lenge då en Ålgård spiller ble felt av Kydland, og dommeren etter hvert pekte på straffemerket. Straffen ble satt kontant i mål, og vi var igjen like langt. 4 min etterpå så fikk en Ålgård spiller drømmetreff fra 25 m, og for første gang i kampen var bortelaget i ledelsen. Varhaug ga aldri opp, og 10 min før slutt fikk hjemmelaget corner fra venstre. Passi slår inn, blir klarert tilbake til Passi som runder en mann og skyter fra skrått hold, og legge den i motsatt hjørne, og balanse i regnskapet igjen. Men Varhaug var ikke ferdige, og innbytter Ovar Undheim Høyland får 2 sjanser til å avgjøre på. Første sette han utenfor. Andre sjans er et oppspill fra Anders Mæland, og etter litt att og frem så havne ballen i luften, før Ovar får satt foten på denne og kontant i mål. Då var det spilt 88 min. Dommer la til 5 min, så det ble en nervepirrende avslutning, selv om Ålgård aldri kom til dei store sjansene i innspurten. Dermed så kunne Varhaug feire sin 2. seier av like mange  mulige. Rolf Auestad pådro seg det andre gule kortet på overtid, og må stå over neste kamp som er i Hålå i Egersund mot Eiger fredag 10/9. Eiger  har og startet med 2 seiere, så det blir en tøff kamp. Neste hjemmekamp er i OBOS cupen mot Brusand, mandag 13/9 kl 2000.

En flott ramme rundt kampen som også ble streamet på direktesport.

Varhaug – Ålgård 5-4 (2-1)

Tilskuere ca 200

Mål: 1-0 Pasifique Nahimana Jr(19), 2-0 Pasifique Nahimana (23), 2-1 (28), 2-2 (54), 3-2 Thomas Moi (63), 3-3 str(66), 3-4 (70), 4-4 Pasifique Nahimana (81), 5-4 Ovar Undheim Høyland (88)

Gule kort: Ole Varhaug (44), Oddbjørn Braut (59), Fredrik Gudmestad (90), 2 til Ålgård

Rødt kort: Rolf Auestad rødt kort (2 gule, 56 og 90 min)

1. divisjon menn, avd. 1 – Varhaug kunstgras, 2. september kl 1900

Varhaug (4-3-3): Bård Kydland – Rolf Auestad, Ole Varhaug, Arian Ødegård, Fredrik Gudmestad – Rasmus Auestad, Oddbjørn Braut ( Ovar Undheim Høyland fra 66), Narve Bø –  Pasifique Nahimana jr, Thomas Moi (Ritthikiad Sitthisri fra 77.), Anders Mæland

Poeng Varhaug: Pasifique Nahimana 3p, Narve Bø 2p, Thomas Moi 1p