Bilde damelaget juni 2022

Sesongen så langt for damelaget i fotball

Etter to rolsete sesonger for all fotball i landet, hadde vi et håp om at vi skulle klare å stille et ok lag i 4 divisjon. Det blei kvinnefall! Flere av våre nybakte koronamødre prioritert sine nyfødte engler og det er veldig forståelig, noen reiste videre på skule og studier og noen prioritert nye jobber. Der vart plutselig grese i troppen.

 

Heldigvis har vi en bra gjeng i J15 troppen til Stein Arve som var sultne på å hospitere opp på damelaget. En dag i veka har vi fellestreninger med disse jentene og det fungerer veldig bra. Fantastisk miljø!

Da seriespillet startet hadde vi mer eller mindre 9 disponible seniorspillere inkludert 4 jenter på 15 og 16 år fra Tryggheim og fra bygda vår. Spedd på med J 15 var vi klar omtrent for kamp!

 

Første seriekamp blei spilt rekordtidlig mot Vigrestad på deires heimebane og dei hadde virkelig slått på stortromma!  Jærbladet, Aftenbladet og Tv Vest stilte opp og laget et stort opplegg da dette var første gang Vigrestad stilt med et seniorlag for damer.

Dæ va ikkje akkurat perfekt tima og tilrettelagt for okke, men der og da fekk me sådd inn og markedsført at me kunne trengt flere spillere i troppen.  Men uansett stilte me opp te kamp med 6 spillere som enda ikkje hadde fylt 15 år og da blei snittalderen i kamproppen 15,5 år!!!!

Men gav me gass!

Me hang lenge med i kampen til stillingen1-1 men tapte te slutt 1-4. Ekstra kult med en veldig god lyd i spillertroppen etter kampen og tross alt god opplevelse for jentene.

 

Det blei 4 strake tap i serien, men noe var på gang!  Flere tidligere fotballspillere dukket plutselig opp på trening og hevet nivået enda flere hakk. Tidligere fotballspillere; Helle, Vilde og Susanne som er håndballspillere på damelaget tilVarhaug kom da sesongen deires var over og det samme gjorde okka Elin som har spillt håndball på Nærbø i to sesonger.  GULLA te Jostein, (sitat Jostein himself) Stine og Lillian dukket også opp på feltet med deires ekstreme fotballsult og enda flere spillere dukket opp. Etter mange gode kvalitetsøkter på treningsfeltet, tok flere jenter store steg i riktig retning og plutselig var vi å rekne med.

Etter 8-22 i negativ målscore på de 4 første kampene, vant vi 4 av de 5 neste. Vi tapte knepent 3-4 mot den suverene serielederen som enda ikkje har avgitt poeng, men nå lukta dæ virkelig svidd av jentene og måten dei spilte fotball på.

 

Nå har troppen satt seg med tilgang til ca 23 spillere og da blir utfordringen å rullere og la alle få spille og det er viktig for oss!  Vi ønsker å vinne alle kampene, men trenger ikkje vinne 4-0, da lar vi heller andre få slippe mer til på banen..

Det er særlig kult å sjå at flere av J15 spillerne tar mulighetene når de får spille og det gleder oss alle i trenerteamet voldsomt! Spesiellt Jostein er som en våryr kalv på treningsfeltet og øser av sine eminente kunnskaper som trener. Forøvrig har vi nord Europas største trenerteam med 6 stk i apparatet!

Utrulig kjekt å sjå så mange tilskuere møter opp på hjemmekampene vår og koser seg på tribunen.  En kamp var det 60 stk på tribunen, men mæ litt stuing æ der plass til enda flere! Vi har alltid åpen kiosk og satser på å heve kvaliteten på våre arrangement enda to hakk.

 

Ellers så håper vi at den sportslige fremgangen fortsetter og at vi ikkje får for mange skader. Da ser vi ingen grunn til at vi ikkje skal kunne kjempe oss videre oppover på tabellen og muligens strekke oss mot 3 plassen…

Nå gleder vi oss voldsomt til høstsesongen som starter mandag 15 August mot Midtbygden/Staal på iden kl 19.30. Vel møtt da, møt gjerne opp i hopetall for da stuer eg gjerne!

 

For trenerne

Bjørn

Andre nyheter

Bilde ifb med pressemelding - sparringpartner for jærsk idrett

Takk for innsatsen!

Jan Christian Vasshus har sagt opp sin stilling som daglig leder i Varhaug idrettslag. 1....
varhaughallen_23062016_17-DSC_9523

Påmelding til årets fotballskole

Vi er klare til å ta imot mange unger til årets fotballskole 21 - 22....
varhaughallen_23062016_17-DSC_9523

Påmelding til JTR-cup

Link for påmelding til JTR-cup - https://jtr-cup.cups.nu/