Lokalderby Varhaug – Nærbø på fredag 17.august

Fredag 17. Aug er det igjen klar for nytt lokaloppgjør her på Iden, då Varhaug tar i mot Nærbø kl 1900. Hå derbyet trekke alltid mye folk, og vi håper på det nå og. Varhaug har startet sesongen meget bra ,særs på hjemmebane, med 6 seiere og kun 1 tap mot tabell nabo Riska. Men mot Nærbø så har vi dei siste åra slitt med å vinne på hjemmebane, selv om vi har tatt dei borte. Sesongen 2016 var det motsatt, tapte knepent på bortebane, men slo dei 3-0 hjemme etter mål av Ivar Løge, Ovar Undheim Høyland og Daniel Sikveland. Alle huske hvordan den sesongen endte😊 Klare vi igjen skape magi på hjemmebane, og ta en ny 3 poenger fra våre naboer. Det vil bli en tøff kamp, med mange harde dueller og situasjoner. Det blir ingen enkel oppgave, men dei grønnkledde er klar til å ta krigen. Denne skal og vinnes.
Varhaug har hatt en flott vårsesong, med unntak av noen uheldige resultat mot Riska, Ålgård og Frøyland. Kampene mot Klepp og Bryne 2 føles som et ran at vi ikke klare redde 1 poeng. Eiger kampen kunne i siste minutt og fått et annet sluttresultat, men 1-1 må kanskje Eiger være mest fornøyd med då vi hadde en kjempesjanse på overtid. Eiger har denne sesongen ikke avgitt poeng hjemme utenom mot oss. Flere 2-er lag er alltid noen usikre moment, og i 3 serierunde kom vi fort under 2-0 borte mot Sola 2. Men så snur vi kampen og vinne solide 4-2. Her blir vi tildelt Nord-Europas minste A lags garderobe. Vår sesongen ble avsluttet mot fjorårets 3.divisjonslag, Lura. Vi fikk en flott avslutning der vi vant 3-1.
Vi har slitt med sykdom, skader og noe ferieavvikling, slik at det totalt er 29 stk som har spilt for oss til nå. Kjekt at så mange har vært/er aktuelle for spill på dette nivået. Skadesituasjonen ser dermed betre ut nå enn på lenge. Dessverre så er Lars Trygve Madland ute på ubestemt tid pga vond rygg, men Ivar Løge har vært med på trening igjen denne uken. Fjorårets kaptein, Rolf Auestad var uheldig i en treningskamp mot Sandnes Ulf 2 i vinter, og fikk en skikkelig smell i skulderen. Ikke lenge etter på så skadet han seg på jobb, og var lenge ute. Nå har Rolf spilt flere kamper, og er med for fullt. Narve Bø er og med for fullt denne sesongen, etter at han måtte stå på sidelinjen i fjor pga skade og påfølgende operasjon. Samtidig så er det naturligt at noen flytte på seg i forbindelse med skolegang. Martin Ånestad har flyttet over dammen, og skal gå på fotball college der. Kyrre Woldstad har også komt inn på skole i Fredrikstad. Vi takke begge så langt. Inn på laget i sommer så har vi fått Anders Mæland fra Vigrestad. Velkommen skal du være
Høst sesongen startet sist fredag, då Klepp kom på besøk til Iden. Ingen ting kunne glede oss mer enn å få revansj fra det sure tapet i serieåpningen. Klepp ble tippet høyt i år, og er et meget godt lag, med flere spiller med bred og lang erfaring fra høyere nivå. Full fortjent så vinne vi 5-1. Irriterende at vi ikke klare holde nullen i slutten. Med flere spiller fra Vigrestad på Klepp og Varhaug laget, så var det også mange foreldre fra vår kjære nabo i sør tilstede. Men også flere fra Klepp hadde tatt turen over kommunegrensene, og satt seg i borteseksjonen. Også her med varme😊 En Kleppsbu hadde gjort ennå litt mer utav det. Unge lovende dommer Jåtten hadde tatt beina fatt, startet på Klepp kl 1530, og nådde frem til Varhaug kl 1900. Heldigvis så fikk han sitte på med noen hjem, hadde vært langt med det resultatet i sekken. – Dei beste pølsene i regionen finns på Varhaug og Ålgård, seie Jåtten.
Nå er det ny kamp, denne gang mot våre naboer i nord. Vi skal igjen måle krefter om hvem som er best i Hå. Vi skal vise at det er dei grønne som vil mest, vinne duellene, kriger til seg ballen, er kjappest, og sist men ikke minst, sette mål. Taksi, Thus og resten av gjenge er klar til et av mange høydepunkt på Iden i høst. For det kan det bli mange av utover. Troppen legges alltid ut dagen før. Den finnes på appen. «Min fotball» Startelleveren legger ut på FB 1 time før kamp. Ingen må sone for gule kort
Håper at du tar turen opp og er med å heie laget frem til nok en hjemmeseier. Ta med familien, naboen, besteforeldre, ekser, barn og barnebarn. Kle dere gjerne i grønt.

Velkommen til kamp #oppteidenallemann