fotball

Varhaug knuste Nærbø

Som vanlig ble oppgjøret mellom Varhaug og Nærbø, El Clásico i Hå, hauset opp på forhånd. At Morten Sikveland kom i blå og hvit drakt gjorde også litt ekstra, og den ivrige heiagjengen til Varhaug ga tydelig beskjed om hva de syntes om den overgangen.

I løpet av de første minuttene fikk Morten Sikveland muligheten til å gi både Nærbø og seg selv en perfekt start på kampen, men avslutningen gikk utenfor. Det gikk atskillig bedre for Ivar Løge noen minutter senere, i andre enden av banen, da han stanget inn 1-0 etter et perfekt innlegg fra Daniel Sikveland.

Nærbø flyttet mye folk frem, slo langt og kriget seg fremover, mens Varhaug forsvarte seg bra og var livsfarlige på overganger. Fem minutter før pause økte Varhaug ledelsen etter et glimrende angrep. Ovar Undheim Høyland trillet i bakrom til Daniel Sikveland, som rundet keeper og satte ballen i åpent mål. Nærbø skapte ikke flere klare målsjanser iløpet av første omgang, og Varhaug ledet fortjent til pause.

Nærbø satte innpå enda mer luftstyrke, og stod enda høyere i andre omgang. Det ble mye kriging på Varhaugs banehalvdel, og til tider kaotisk fotball. Den største sjansen til Nærbø kom etter ca. en times spill. Morten Sikveland fikk ballen forbi Ruben Dvergsdal, men den eminente midstopperen Arian Ødegård – som fortsatt er femten år gammel – reddet på streken. Varhaug var oppofrende i forsvarsspillet, fikk blokkert skuddforsøk når det var nødvendig, og hindret Nærbø i å få gode skudd på mål. Ti minutter før slutt ble Hassen Bekit feid i bakken av Dino Milesevic, og Varhaug fikk straffe. Ovar Undheim Høyland satte straffen til høyre for keeper, og dermed også spikeren i kista.

Dermed ble det fortjent seier til Varhaug, i årets viktigste kamp. På Onsdag reiser Varhaug til Orre, mens Nærbø får besøk av serieleder Austrått.

GLENN ANDRÉ FRØYLAND

Kampfakta
Varhaug – Nærbø 3-0 (2-0)
1-0 Ivar Løge (7), 2-0 Daniel Sikveland (40), 3-0 Ovar Undheim Høyland (83)
4. divisjon, menn
Varhaug kunstgras, 29. april
Dommer: Kjetil Solhaug, Viking FK.
Gult kort: Ivar Løge og Erik Hobberstad, Varhaug. Oddbjørn Braut, Nærbø.
Tilskuere: ca. 150

Varhaug (4-3-3): Ruben Dvergsdal – Ole Moi, Arian Ødegård, Helge Skretting, Glenn André Frøyland (Tor Stokkeland fra 70) – Rolf Auestad (Fredrik Sikveland fra 80), Ivar Løge, Narve Bø (Even Voll fra 37)(Hassen Bekit fra 63) – Daniel Sikveland (Erik Hobberstad fra 58), Fredrik Husveg, Ovar Undheim Høyland

Nærbø (4-2-3-1): Dino Milesevic – Leif Arne Brekke (Kristoffer Helleren fra 86), Jonas Øvestad, Simon Stapnes, Erlend Kvia – Oddbjørn Braut (Vetle Aareskjold fra 86), Bjørn Erik Taksdal – Harald Kvia (Geir Haugseng fra 46), Jan Gunnar Eide, Anders Mæland (Rune Torland Mjåtveit fra 55) – Morten Sikveland (Konrad Kvitvær fra 70).

1.runde NM: Varhaug-Viking

Fotballgruppa i Varhaug IL kan stolt presentere første runde i NM - Veien til Ullevål....